TOP

SevenSky

Boete voor bedrijven die te laat betalenBedrijven die te laat betalen kunnen binnenkort op een boete rekenen. Het initiatiefwetsvoorstel komt vanuit het CDA en de PvdA. De Tweede Kamer stemde hier dinsdag 14 februari mee in.

Het voorgestelde boetebedrag is 8 procent van het oorspronkelijke factuurbedrag. Mulder van het CDA deelt mede dat er jaarlijks maar liefst 7 miljard euro te laat wordt betaald. Voornamelijk de ZZP’ers en het MKB ondervinden hier last van. “Met dit wetsvoorstel komt daar een einde aan. Op tijd betalen is tenslotte normaal.”, aldus Mulder. Mei Li Vos van de PvdA voegt daaraantoe dat hiermee een eind komt aan de macht van de grote bedrijven ten opzichte van de kleinere leveranciers. Zij geeft aan dat dit hard nodig is.

Finesse ziet dat met name het kleine MKB de betalingsregelingen conform de inkoopvoorwaarden van de grote bedrijven wel accepteert, maar dat deze liquiditeit technisch eigenlijk niet goed bij een MKB organisatie passen. Dat is een van de redenen waarom Finesse niet slechts het incassotraject na een verstreken betalingstermijn oppakt, maar ook daarvoor al actief is. Finesse biedt maatwerk oplossingen op het gebied van debiteurenbeheer en gaat te werk als een relatiebeheerder ten aanzien van uw klanten. Finesse is ervaren met debiteurenbeheer richting grote klanten. Bent u ZZP’er of MKB’er en heeft u ook te maken met grote bedrijven die structureel later dan 30 dagen betalen? Wij helpen graag om te laten zien dat dit anders kan. Neem contact op voor meer informatie.

Geschreven naar het artikel van Nu.nl, zie http://www.nu.nl/ondernemen/4468488/tweede-kamer-stemt-in-met-boete-laat-betalende-bedrijven.html